😎 מבצע בלעדי לקיץ - עד 50% הנחה על מניות שנבחרו באמצעות AI מאת InvestingProלמימוש המבצע

אדאני כבר אינו האיש העשיר באסיה, אף שנהפך רשמית לבעלי נמל חיפה

התפרסם 01.02.2023, 10:24
עודכן 01.02.2023, 10:27
© Reuters
USD/INR
-
IND50
-
RS
-
ILS/INR
-
ADEL
-
ADAN
-
APSE
-
REII
-
RELI
-
TTE
-
BSESN
-
RELIq
-
RIGDl
-
SINc1
-
ADELc1:NS
-
RELIq
-
ADAG
-
RELI
-
ILGDTR1INS=TA
-

המיליארדר ההודי גאוטם אדאני איבד ביום רביעי את תואר האדם העשיר ביותר באסיה, בעקבות ירידת מניות התאגיד שלו לשווי שוק של כ-74 מיליארד דולר, לאחר שחברת מחקר ההשקעות האמריקאית הינדנבורג ריסרץ' אמרה שהיא עושה "שורט" על מניית Adani Enterprises Ltd (NS:ADEL).

דוח של הינדנבורג ריסרץ' בשבוע שעבר טען כי קבוצת אדאני עשתה שימוש לא נכון במקלטי מס בחו"ל והביע חששות בנוגע לחוב גבוה ולגבי הערכות השווי של שבע חברות רשומות שבהן מחזיקה אדאני. הדוח הוביל לחקירה של עסקי קבוצת אדאני על ידי הרגולטור הפיננסי באוסטרליה, שאמר ביום רביעי כי הוא יבדוק את ההאשמות שהועלו על ידי הינדנבורג ריסרץ' כדי להחליט אם יש צורך בבירורים נוספים בנוגע לאדאני. 

קבוצת אדאני הכחישה את הטענות נגדה, טענה כי הן חסרות בסיס והוסיפה שהיא תמיד ביצעה את כל הדיווחים הנחוצים על פי הרגולציה.

הינדנבורג ציינה בדוח שלה כי היא רכשה פוזיציית שורט על אג"ח אמריקאיות ועל אופציות לא סחירות בהודו של קבוצת אדאני.

צניחת מניית אדאני אתמול הורידה את גאוטם אדאני, בעל השליטה בקבוצה, למקום העשירי בלבד ברשימת העשירים בעולם של "פורבס", עם הון מוערך של 84.1 מיליארד דולר - נמוך מהונו של המתחרה ההודי מוקש אמבאני, יו"ר קבוצת רליאנס אינדסטריז (NS:RELI), המוערך בהיקף של 84.4 מיליארד דולר. לפני פרסום הדוח של הינדנבורג, אדאני דורג במקום השלישי ברשימה של פורבס.

מניית אדאני המשיכה לצנוח אף שהקבוצה הצליחה לגייס תמיכה ממשקיעים במכירת מניותיה של חברת הדגל Adani Enterprises Ltd ביום שלישי.

"היתה עלייה קלה במניה אתמול, לאחר שמכירת המניות הושלמה, אף שנראתה בלתי סבירה בשלב מסוים, אבל כעת הסנטימנט החלש בשוק שוב מורגש לאחר 'הפצצה' בדוח של הינדנבורג", 

אמר לרויטרס אמבריש באליגה, אנליסט שוק עצמאי ממומבאי, הודו.

"המשך ירידת המניה למרות הניסיון של אדאני להפריך את הטענות נגדה, מראה בבירור פגיעה מסוימת בסנטימנט המשקיעים. ייקח למניה זמן להתייצב", 

הוסיף באליגה.

מניית Adani Enterprises ירדה כ-5% ביום רביעי, ובסך הכל מאז פרסום הדוח של הינדנבורג איבדה יותר מ-8 מיליארד דולר משווי השוק שלה. גם מניותיהן של חברות בנות בקבוצה צנחו אתמול: מניית Adani Power Ltd (NS:ADAN) ירדה ב-5%, בעוד מניית Adani Total Gas Ltd (NS:ADAG) צנחה ב-10%. אדאני טוטאל גז, חברה בבעלות משותפת של קבוצת האנרגיה הצרפתית טוטאל (NYSE:TTE) וקבוצת אדאני, היא הנפגעת הגדולה ביותר מהדוח של הינדנבורג ריסרץ', לאחר שאיבדה כ-27 מיליארד דולר משווי השוק שלה.

בעקבות פרסום הדוח על קבוצת אדאני, משקיעים זרים מכרו השבוע מניות הודיות בהיקף כולל של כ-1.5 מיליארד דולר נטו. בשוק המניות ההודי, זהו מחזור המכירות הגדול ביותר במשך ארבעה ימים רצופים מאז 30 בספטמבר.

בינתיים, אדאני נהפך השבוע רשמית לבעלים של נמל חיפה - הנמל השני בגודלו בישראל. ביום שלישי נערך בנמל טקס חגיגי במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרת התחבורה מירי רגב, ראש עיריית חיפה עינת קליש ומוזמנים נוספים. הבעלות על נמל חיפה הועברה לידי קבוצה שבה שותפות חברת Adani Ports and Special Economic Zone Ltd (NS:APSE) של אדאני וחברת גדות מסופים לכימיקלים הישראלית. הקבוצה זכתה בשנה שעברה במכרז הממשלתי להפרטת הנמל לפי שווי של 4.1 מיליארד שקל. 

– רויטרס תרמה תוכן לידיעה זו.

תגובות אחרונות

התקינו את האפליקציה שלנו
אזהרת סיכון: מסחר במכשירים פיננסיים ו/או במטבעות קריפטו כרוך בסיכון גבוה להפסד סכום ההשקעה בחלקו או במלואו, ואינו מתאים לכל משקיע. מחירי מטבעות קריפטו מתאפיינים בתנודתיות גבוהה במיוחד וחשופים להשפעה חיצונית כגון אירועים פוליטיים, רגולטוריים או פיננסיים. מסחר על בסיס בטחונות תורם להגדלת הסיכון הפיננסי.
לפני קבלת החלטה לסחור במכשיר פיננסי או במטבע קריפטו, עליך להכיר במלואם את הסיכונים ואת העלויות, הנלווים למסחר בשווקים הפיננסיים, לשקול בזהירות את יעדי ההשקעה, את דרגת הניסיון ואת הנכונות לשאת בסיכונים, ולפנות לייעוץ מקצועי בעת הצורך.
פיוז‘ן מדיה (Fusion Media) מדגישה, שהמידע המוצג באתר אינו בהכרח מדויק או ניתן בזמן אמת. המחירים והנתונים באתר אינם בהכרח מסופקים ע"י בורסות או שווקים, ועשויים להיות מסופקים על-ידי עושי שוק, ולפיכך עשויים להיות בלתי מדויקים ושונים ממחיר השוק בפועל עבור שוק נתון. המשמעות היא, שהמחירים משמשים לאינדיקציה אך אינם מתאימים למטרות מסחר. פיוז‘ן מדיה וכל ספק אחר של נתונים שמוצגים באתר, אינם נושאים כל אחריות בגין נזקים או הפסדים שספגת במסחר או בשל הסתמכותך על המידע באתר.
חל איסור על הפצה, שידור, שינוי, הצגה, רפרודוקציה או אחסון של הנתונים באתר זה או שימוש בהם ללא אישור מפורש בכתב מאת פיוז‘ן מדיה ו/או ספק הנתונים. כל זכויות הקניין הרוחני שמורות לבורסה ו/או לספקים המספקים את הנתונים שבאתר.
פיוז‘ן מדיה עשויה לקבל תגמול ממפרסמים המופיעים באתר, בהתאם לאינטראקציה שלך עם הפרסומות והמפרסמים.
הגרסה האנגלית היא גרסתו הראשית של הסכם זה ותשמש גרסה מכרעת בכל מחלוקת שתתגלע בין הגרסה האנגלית לגרסה העברית.
© 2007-2024 - כל הזכויות שמורות לפיוזן מדיה בע"מ